>

full rulle igen

jaaa, man hann ju inte blogga i helgen. i fredags var det ju skola & mys hos mina päron som gällde. lördagen var det tapetsering som gällde... min D hjälpte mig och det blev kanonish!

       

 

och på kvällen... ALL IN!!!
tro mig... jag höll vad jag sa, jag & D gick och la oss efter 8 på morgonen, men först billys pizzor på konsum. förfestade med tjejerna hemma hos mig. sen drog vi vidare till linda som hade inflyttningsfest... jag & sandra drog sedan till martini och jag har aldrig sett så mkt folk sen dom här ägarna tog över. efterfest då... jo som vanligt, hos D. mycket dans & dricka & myyys =)









Postad i: < party > Kommentarer (1)

uppe med tuppen

igår kväll så öppnade jag mitt gymkort på hälsoborgen igen, hade den fryst pga sjukskrivningen. anne tillät mig att köra på crosstrainern. ÖVERLYCKLIG är bara förnamnet, äntligen kan jag bränna bort mina sjukskrivnings-kilon utan att skada knät. blev ett pass igår kväll och i morse fick jag skjutsa D till jobbet... så varför inte gymma när man ändå var uppe 6 i morse?

kl 6.45 stod jag på crosstrainern och körde 50 minuter, men lugnt jag kan mer men måste tänka på knät så klart. sen körde jag ett pass med mina sjukgymnastikövningar som inte går att köra ikväll på fotbollsträningen (maskiner...). och så klart mina obligatoriska sit-ups & rumpövningar. viktigt inför sommaren =)

 

har precis käkat min frukost och kl 11 blir det fika (inga kakor & bakelser så klart) & skvaller med min kära elise. har inte träffat henne på evigheter. ska bli nice!



LÄNGTAR TILL VÅREN!!!!!!!!!!!

 

 

Postad i: < korsbandsoperation > Kommentarer (0)

tankar om knät

nu idag den 22 februari är det exakt 2 månader sedan jag fick ett nytt korsband i höger knä. jag har haft tur, en jävla tur under hela denna tid samt operationen. har sluppit att ha komplikationer och smärtor. (okej, klart man hade ont första veckan och några nätter då och då men ingen fara!!)

jag släppte kryckorna efter 10 dagar inomhus och efter 3 veckor utomhus pga snön och isen. så fort jag släppte kryckorna så kände jag att det "läkte" snabbare. även fast jag hoppade på kryckor och åt tradulan så var det inte mkt som stoppade mig. jag kunde ändå ha nyårsfest hemma hos mig, jag kunde klara av att vara på fester utan att dricka en droppe, jag kunde så småningom köra bilen osv...
tabletterna slutade jag med helt och hållet efter 10 dagar typ. men det värsta och traumatiska av allt var dessa jävla sprutor (som jag typ har förträngt idag). fy fan vilka ångest-laddade kvällar jag hade. aldrig mer!!!

sjukgymnastik hos anne varje vecka sen operationen. i början kunde man knappt böja eller sträcka knät men nu så är det inga problem. även svullnaden i knät har lagt sig och det bästa av allt, jag haltar inte =)
för varje vecka som gått så har det gått bättre och bättre tack vare vilja, bra läk-kött & tålamod!!!

imorgon ska jag till anne, har inte vart där på två veckor för då har jag istället hållt igång med knä-gruppen (cirkel-träning för knäopererade). jag hoppas hoppas att jag få köra fullt ut med crosstrainern... känner att knät är stabil och jag är redo att svettas!



som sagt, inget kunde stoppa mig! här får jag skjuts på nyårsafton till efterfesten ;)

Postad i: < korsbandsoperation > Kommentarer (3)

kladdish

nu så vaknade jag äntligen i tid. sov föööör länge igår så jag blev stressad till slut pga det haha. igår kväll hade jag & linnea myspys med big brother & hemmagjord kladdkaka. fööööör gott!!







en annan glad grej är att hon kan fixa blogg utseenden, för jag är inte nöjd med min, eller jo från början när det var nytt men nu så vill jag byta... jag har ju inte gjort så himla mycket under min sjukskrivning typ klätt upp mig för fester osv... jag menar, en hemmafest i vaggeryd är en hemmafest, så orka!
så jag hade inte så många färska kort i min data till min bloggsida. de flesta korten så är jag aldrig ensam, jämt står jag och poserar med nån eller några!
men men... det löser sig =)

Postad i: < recept > Kommentarer (2)

helgens summering

bloggtorka?? JAAA!!!

förlåt... har faktiskt haft fullt upp hela helgen. men nu är det vardag igen och jag ska skärpa mig. i fredags så fixade jag äntligen mina ögonbryn på Sköna jag i stan. jag blev supernöjd så ni anar inte, känner mig kvinnlig igen hahaha... jag valde att ha kvar ögonbryn i alla fall, så nu blev väl inte mina systrar besvikna på mig.

 

 


sen på kvällen blev det spontanfest. fy faaan, va kul det var. spontant är bäst!! bjuder på några bilder...



linnea & david


maria & jag



david & jag


pasi & hans polare


jag & min bästa vän



efter jägern jaa


nähä... nu ska jag & linnea baka kladdkaka. big brother har ju börjat igen och vi är glada för det. svårt att välja ut sin favorit redan nu men det kommer... skönt att inte alla är lika blåsta som förre detta deltagarna jessica, rebecca & linda rosing bland annat... missa inte big brother i kanal 11 kl 22.00. PUSS!

Postad i: < party > Kommentarer (1)

trötter

man blir automatiskt latare och tröttare av att vara sjukskriven. kanske ett tecken på att jag måste börja jobba igen hehe. nä men det är inte lång tid kvar och ni kommer inte tro era ögon men nu IDAG fick jag mina försäkringspengar. och jag börjar jobba om två veckor, så jag förstår varför folk hatar försäkringskassan!

dagens... förbereder lunchen idag. kycklingfilé, wookgrönsaker & kryddor till. nyttigt eller? jag ska vara helt ärlig... jag har ätit viktväktarmat sen förra veckan pga min rädsla för att gå upp ännu mer i vikt. ibland är det gott och ibland inte. okej, jag mäter inte maten på min tallrik exakt men försöker äta med måtta. hade jag kunnat så hade jag sluppit äta viktväktarmat, men tyvärr så måste jag eftersom jag inte kan motionera pga knät =(



 
sen... eller snart. sjukgymnastik med knä-gruppen igen. egentligen orkar jag inte men måste...

vad ska ni göra idag?

Postad i: < korsbandsoperation > Kommentarer (0)

fika

jag ångrade mig igår... jag blev så baksugen så jag bakade snickerskakor hemma som blev jävligt lyckade. eftersom det var alla hjärtans dag igår så gav jag bort en del till mina nära och kära. (men jag brukar göra så i vanliga fall med, varje gång jag bakar så...)


    


den personen jag vet uppskattar mina bakverk mest är papi. haha han är för gooo. medan mamma talar om för mig att det inte är bra med kakor, men så äter hon det ändå :P

nähä... nu ska jag hem till lollo och äta snickerskakor med mina favvisar, alexiz & leo!

Postad i: < recept > Kommentarer (0)

alla hjärtans dag

visst låter det bra, nästan för bra... ähh, vadå måste man uppmärksamma sin pojkvän, vänner eller familj just denna dag eller? samma som julafton... man kan ju faktiskt ge presenter när som helst på året.
jag är inte bitter, men tycker inte denna dag betyder nåt särskilt för mig, bara något man härmar usa med för att kunna ge vinst till affärerna.



dagens... är ju så van att gå till anne på måndagar men inte idag. idag ska jag nog till jobbet och "diffa" mitt schema. kanske ringa cheferna om de nya jobben?
och om jag hinner så ska jag baka. är så sugen på det... men jag hoppar fotbollsträningen ikväll, blir så sent, bättre på onsdagar =)
Postad i: < vardag > Kommentarer (0)

filmnörd

ännu en lugn helg... helt underbart. även fast den inte har vart jättehälsosamt (1 kg godis haha, pizza & cola) så är det skönt att bara va och ta det lugnt. mycket mys och en bra film som jag verligen rekomenderar, "Sin nombre".





längesen man hyrde en film, känns att man har sett hela videobutiken redan. men en annan film jag såg i helgen som var halvkul, "Dinner for Schmucks"...



Och en APROLIG film... fan så jävla kul många garv emellan. "Due date"...



och nu fortsätter vi... "the last exorcism" mitt i klara dan hahaha...


har ni nåt annat tips man kan göra en söndag?
säg inte, A6. jag HATAR A6 på söndagar för då består hela A6 & Ikea av skrikande ungar överallt, då menar jag överallt, så NEJ TACK!

Postad i: < vardag > Kommentarer (0)

akut... ögonbryn!!!

ska snart gå och lägga mig. men blogga lite först. var ju på gruppträning idag, knä-gruppen. det gick asbra, väldigt intensivt och visst fattas det tills jag kan vara med i alla övningar. men det kommer... tiden går ju fort, tänk 7 veckor sen jag låg i operationssalen.

efteråt var det meningen att jag skulle fixa mina ögonbryn men jag blev besviken. jag som var såååååå inställd på det och har väntat i flera veckor så ställer hon in för att hon är trött. visst, det är min kompis men ändå. vet DU nån i jönköping som fixar ögonbrynen med tråd, SNÄLLA SNÄLLA kontakta mig. jag är i akut behov!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sen efteråt spelarmöte... härligt upplägg för det nya spelsystemet. jag tror på det, fan att jag måste vänta. mittbacksrollen kanske jag kan lägga åt sidan, den defensiva rollen i mitten lätt spännande. är ju rädd för mitt knät, vill inte utsätta mig i "offer-situationer", vilket händer rätt ofta som mittback för annars blir det ju mål, eller hur?


Postad i: < vardag > Kommentarer (3)

sjukgymnastik del 4

nu har det blivit stora förändringar i mina övningar sen sist. har nästan fått köra samma hela tiden fram tills i måndags. då blev det massor med vikter inblandade, så snacka om att jag hade träningsvärk på kvällen och dan efter. idag är det 7 veckor och en dag sedan jag opererade korsbandet i högerknät.

Uppvärmning...

1. Cykling ca 10 minuter

Övningar som görs en gång om dagen (ibland två om jag åker in till fotbollsträningen på kvällen)

1. Bäckenlyft 3x10 med ett ben varannan gång

2. Tåhävningar 3x10 fast med vikter på maskin

3. Balansbål med viktskiva. Sitter på pilatesboll och kör 20x1 per ben, lyfter benet uppåt sittande och samtidigt lyfter viktskivan uppåt och ner, sen höger och vänster sida.

4. Upp & ned på en pall. Samt sidled. 10x2 båda övningarna. Pallen ska vara på den högsta.

5.  Balans. Hålla balansen på skadade knät på en balansplatta. 30 sek x 3.

6. Benpress på maskin. 10x2 med båda benen på x antal kilon. Och 10x2 med det opererade knät på x antal kilon.

7. "Lätt jogging" på en stor mjuk matta. 3x1min.

8. Enbens-knäböj. 2x10 på varje ben. 

9. Gång-övningar med gummiband på benen. Fram & baklänges, sidsteg höger/vänster och skridskoåkning.

10. Knäböj med boll mot vägg. 10x3.

11. Dragmaskin med vikter. Svårt att förklara men 2 varv med opererade knät och 1 varv med friska. Detta börjar jag alltid med efter cyklingen för det är så jävla drygt haha. 

Sedan får jag varva ner med 15 minuters cykling. Och dessutom fick jag prova på crosstrainern, så om några veckor får jag köra fullt ut med crosstrainern. Längtar som FAN!



min kära pilatesboll


ikväll ska jag på cirkelträning med knägruppen på ryhov. ska bli spännande =)

Postad i: < korsbandsoperation > Kommentarer (1)

solen skiner

otroligt,va!! igår så tog jag en promenix till jobbet... vårkänslor. sen blev det massor av prat på jobbet och så gjorde jag klart schemat. men tyvärr, måste dit igen och justera schemat idag. lite småändringar, fick ringa till chefen så jag sitter typ här och väntar tills hon ringer tillbaka så jag får mina svar.

mina cv är klara och skickade. har sökt ett bemanningsjobb och 2 bartenderjobb. fast bartenderjobben lockar mig mer, men bemanningsjobben får man ju mer cash. vilket dilemma,va?
och neeej, jag ska inte säga upp mig utan vill bara ha extrajobb. hahaha kommer känna mig som 19 igen då jag både jobbade heltid inom vården och samtidigt jobbade massa extra på mejeriet och harrys. hur fan hann jag???

lite cv kort från igår... tog det första MEN sen funkade det inte att ha med kortet i alla fall. tog för mycket plats. lika bra det hahaha :P





Postad i: < vardag > Kommentarer (1)

god morgon

laddar inför dagen med knäcke & kaffe. ska ta mig till jobbet om en stund för att skriva in mitt schema, vi kör ju time-care (ursäkta, som är helt värdelöst. vadå önskeschema? fan heller!). har gjort halva min cv, söker lite annat extra-jobb pga usa-resan. fan va svårt det är att skriva cv, alla mina jobb har ju bara flytit på, har aldrig behövt skriva cv. men men... en utmaning!

senare så ska jag & D till jkpg på nån hälsokontroll genom jobbet. vill träna ju... men förresten, igår gjorde jag stora framsteg hos anne. fick köra massa nya övningar med vikter. samt cykla i 15 minuter & köra lite crosstrainer. snacka om träningsvärk idag eller, längesen man kände den känslan. på tal om crosstrainer, om nån vecka får jag köra fullt ut sa hon. då jävlar ska jag svettas & träna bort extrakilona jag lagt på mig under sjukskrivningen!




så här vill jag se ut igen... inte som idag för fan :P

Postad i: < korsbandsoperation > Kommentarer (0)

lugnaste helgen på evigheter

helgen har vart sååå skön och välbehövlig. har bara tagit det lugnt utan att stressa upp mej för att träffa alla kompisar, familjen osv... men framför allt för fest. jag har bara kollat på filmer, myst, gjort mina jävla sit-ups, käkat frulle-frukost (utan att vara bakis), kollat på derby i tipshallen mellan hff & j-södra med zara och idag vart en sväng inne på a6 med D.

och imorgon är det måndag, en ny vecka med nya äventyr, eller jag önskar det iaf hihi. sååå 8.45 ska jag vara hos anne på ryhov för sjukgymnastik wwiihhoo...


Postad i: < vardag > Kommentarer (0)

my crib

kunde inte låta bli men efter städningen så blev jag så nöjd att jag var tvungen att fota min lägenhet. älskar inredning, skulle vilja köpa hur mkt saker som helst hem... (men alla pengar går till usa detta halvåret iaf).

det enda som verkligen fattas är att tapetsera fondväggen i vardagsrummet, jag har tapeterna & limmet här hemma men fixar inte att tapetsera själv. som sagt, våran nya hyresvärd är ju blåst. tycker 1000 ggr mer om bygginvest än den nya vi har nu...



välkommen hem till mig


love it

 


måste visst fylla på i vitrinskåpet ;)


jag letade efter silvervasarna i hela jkpg


mitt mysiga lilla kök


köket igen...


äckelfärg i badrummet, tur att duschdraperiet piffar upp



mitt flickiga sovrum


lite prylar


min tillfälliga rehabhörna, de mörka tapeterna ska bytas 

Postad i: < hemma hos mig > Kommentarer (0)

supernöjd

aaa med det mesta... och håret, känns sååå skönt att ha klippt det. är sååå nöjd, även fast vi bara toppade det. klippte mig på hårprofilen?? i stan. tack sara =) =)


sen körde jag på hos sjukgymnasten, känns mycket bättre i knät idag sen i lördags. gick ju nerför en trottoarkant och knät "skönk" ihop. kändes i baksida låret därifrån senan togs i operationen. svullen har knät oxå vart sen dess men nu så är det bättre!

efteråt läkarbesök hos niclas. gick jättefort, han bara vred och vände på knät och klart. allt kändes bra enligt han. jag fick även börja jobba tidigare om jag ville, bara jag slapp de tunga lyften. jag fick känna efter själv hur mkt jag klarade av med knät. känns skönt att veta =)

och dagens... ska snabbstäda lägenheten. skriva ett cv, vill ju jobba extra på helgerna och spara slantarna till usa-resan. sen plugga inför spanska-provet. sola. rehaba & sit-upsen. och sen ikväll blir det myyys =)

Postad i: < korsbandsoperation > Kommentarer (0)

full rulle

mycket på gång idag... ska till frissan och klippa mig, jag klipper mig en gång om halvåret eftersom jag har långt hår. blir en kompis, sara, som klipper mig denna gången. har alltid gått till peter i salong påpee i alla år, men jag fick inte tid förrän om tre veckor och det långt kvar tills dess...

sen sjukgymnastik, gå igenom samma program fast inte med anne då. och till slut, återbesök hos läkaren nu efter korsbandsoperationen. blir niclas nu och inte lars-göran då. men det gör inget, kommer gå bra ändå!

i alla fall, jag brukar aldrig göra nåt drastigt med mitt hår när jag besöker frisören, jag älskar mitt långa hår även fast det är jobbigt ibland. men det räcker med nåt enkelt idag bara, som kim kardashian här nedanför =) 



                      

Postad i: < vardag > Kommentarer (0)

panik!!!

ställde mig på vågen och jag döööör. jag är jävligt nära min skräck-vikt. och det MÅSTE jag stoppa. allt detta beror på den här knäoperationen. jag får ju inte träna, så varken gå långa sträckor eller jogga. jag måste ändra på allt för att inte nå min skräck-siffra. jag mår ju dåligt av detta, så då måste jag ta tag i detta för att må bra igen!

får sätta upp några "måsten" för att inte överstiga skräck-siffran...

- jag måste göra 100 sit-ups varje dag på pilatesbollen. sedan ökar jag med 100 till för varje vecka som går...


- matlista. annars blir det onyttigt eftersom jag vill ha maten snabbt färdig. inte bara sallad om du tror det!


- rumpövningarna. räcker med mitt sjukgymnastprogram. knäböjen fi fan :P

- mina bakelser. jag får glömma att äta mina bakverk., fast jag nu tycker det är kul att baka =(



detta ovanför bakade jag idag... kärleksmums... men nu så måste jag följa målen här ovanför. har ni fler tips till mig så dela med dig, jag är tacksam för allt. tänk på att jag är knäopererad bara så jag kan inte göra allt tyvärr!

Postad i: < korsbandsoperation > Kommentarer (0)

lugnare tisdag

för igår var det full rulle!

på morgonen hade jag tid hos anne (sjukgymnasten). och arg som ett bi var jag... jooo, för jag fick parkeringsböter här utanför min lägenhet. där jag har parkerat i 2½ år utan problem, utan att störa trafiken. fy fan för parkeringsvakterna, dom är bara desperata efter att dra in pengar nånstans. herregud, jag störde ju ingen trafik, det är ju som en parkering här utanför. jävla muppar!


i alla fall... sjukgymnastiken gick bra idag. berättar mer i ett senare inlägg. efter detta så besökte emelie mig en stund. sen satte jag igång med bull-baket. bakade kanelbullar för första gången i mitt liv. och wooooow det gick ju bra igen (okej, lite mer fyllning nästa gång).

kvällen bestod av mer träning. åkte med eve till fotbollsträningen i tipshallen och rehabade =)










såååå... nu väntar jag på besök av mami. ska bjuda henne på hembakade bullar & morotskaka. är så imponerad av att jag kan bjuda på hembakat för första gången i mitt liv!!!

sen MÅSTE jag sola... är så blek så jag skäms. sen får vi se vad som händer...

Postad i: < recept > Kommentarer (0)